אחת העובדות ההיסטוריות המוזרות ביותר הן שבעוד שהאימפריה הבריטית שלטה ברבע מהעולם, חלשה על ימים, יבשות ותרבויות שונות, הרי שהמטבח הבריטי במהותו הוא יבש ומשעמם עד מאוד. גם המטבח האוסטרלי (שהתחיל במקור כמטבח בריטי), לא בדיוק מלא במאכלים מסורתיים ייחודיים. יש את ה- meat pie המפורסם וכמובן fish & chips, אבל בזה פחות או יותר נגמרת הרשימה.

אז מה אוכלים בסידני? יש כמובן את האוכל האירופאי (איטלקי, יווני, צרפתי וכו׳), מסעדות בשרים ופירות ים, אבל מה שרץ כאן ממש חזק זה אוכל אסייתי, וטוב שכך! אני מת על אוכל אסייאתי והחיים בסידני איפשרו לי למצוא טעמים חדשים שלא פגשתי מעולם. זוכרים את המסעדה הסינית שהייתם אוכלים בה בתור ילדים? (ע״ע פיקנסין?) אז תשכחו מזה. בסידני יש באופן כללי הרבה אסייתים, והם הביאו איתם עושר אדיר של מאכלים מגוונים וטעימים. כמובן שלא מדובר בקבוצה הומוגנית של "אסייאתים", אלא בערב רב של תרבויות. יש מסעדות צפון-מלזיות ויש כאלו שמתמחות במיוחד באוכל מדרום אינדונזיה דווקא. יש מסעדות סינגפוריות ויש אינספור מסעדות יפניות שחלקן מתמחות בסשימי, אחרות בסושי, יש כאלה שהן בר סאקי (יין יפני) ויש שבכלל מתמחים במרקים שונים. תוסיפו לכך מטבח מונגולי, סיני (כאן בכלל מדובר על מליון סגנונות), דרום קוריאני, הודי (ושוב- מאות סגנונות שונים), תאילנדי, בורמזי, נפאלי וכו׳ וכו׳. בתכל׳ס גם אוכל תורכי, אפגני ולבנוני זה אוכל אסייתי…

כל כך הרבה אוכל טעים, אבל היום אני רוצה להתמקד ולדבר על מאכל אחד ספציפי – Laksa (לקסה).

יש הרבה וואריאציות על הלקסה. במלזיה לבדה יש יותר משלושים סוגים שונים ובתאילנד, סינגפור אינדונזיה ואזורים אחרים, יש וואריאציות רבות אחרות. הסגנון הנפוץ והמוכר בסידני הוא של לקסה מלזית / סינגפורית. לוקחים קערה גדולה ועמוקה ממלאים באיטריות, פטריות, טופו, גזרים ושאר ירקות, כמו גם בקר, עוף או Prawns (ככה קוראים כאן לשרימפס). מכסים הכל במרק שעשוי מקארי, צ׳ילי, חלב קוקוס ותבלינים. מוסיפים קצת בצל מטוגן וכוסברה מלמעלה והנה זה מוכן!

הנה מתכון מצולם מפי אחד מהזוכים בתחרות מאסטר שף האוסטרלית לפני כמה שנים:

אפשר למצוא לקסה מצויינת בהמון מסעדות אסיאתיות. יש למשל את May's Laksa House או את הלקסה המתוקה / חריפה של To's Malaysian Gourmet (שתיהן ב- North Sydney). יש גם את ה – Malaysian Laksa House שנמצא במרתף של הקניון המפואר QVB במרכז סידני. אגב, ה- QVB הוא לדעתי אתר חובה לתיירים שמגיעים לסידני לראשונה, לא בשביל הקניות (הלקסה אמנם זולה, אבל החנויות האחרות יקרות מאוד), אלא בשביל הארכיטקטורה של המבנה המפואר שהוא למעשה תחנת רכבת וויקטוריאנית משוחזרת.

אם נחזור לענייני הלקסה – התמונה המצורפת היא של מנה בשם Chiang Mai במסעדה קטנה ואותנטית שנקראת Thai Tha Hai ליד אוניברסיטת סידני ב- Darlington. כמו שניתן להבין משם המסעדה, מדובר בלקסה תאילנדית שהיא מטבעה מתוקה וסמיכה יותר. יש לה גם אטריות מטוגנות קריספיות מלמעלה ובשר חזיר דשן (אפשר להזמין עוף, בקר או Prawns במקום).

יאמי!

אודות amnoncarmel

Researching the connection between future technologies and humanism for over a decade. Learning and teaching as much as possible about people, technology, history, science, cultures and focusing on futurism. I am fascinated by the influence of science and technology on our lives in the past, present and future.

»

  1. מאת Yair Zaslavsky:

    לכבוד הוא לי לדעת שלקחת אותנו לאכול מאכל אסיאתי שאתה כל כך מחשיב🙂 אנחנו מספרים כל הזמן על אותה חוויה מאדימת פנים, אבל טעימה בצורה בלתי רגילה🙂 מחכים לסיבוב הלקסה הבא (ולמה אף אחד לא מביא את זה לישראל?)

    • מאת amnoncarmel:

      אכן זה אחד המאכלים האהובים ואני שמח שאתם זוכרים את זה לטובה.
      באמת מפתיע שאין את זה בישראל, אבל מצד שני אין עוד המון סוגים של אוכל אסייאתי בישראל. אתה מוזמן לפתוח מסעדת לקסה בת"א, אבל נראה לי יותר מתאים לכם קונדיטוריה בבריסביין🙂
      בכל מקרה אני מבטיח לכם חוויה קולינרית נוספת כשתגיעו שוב לביקור באזור.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s